Honda City facelift 2017 kini telah dibuka untuk tempahan di Lee Motors Honda Alor Setar dan Sungai Petani.

Apa yang berubah? Ia kini diberi kemaskini rekaan yang lebih sporty dan sentuhan yang lebih mewah.

Di bahagian hadapan, terdapat lampu dengan rekaan semula, bersambung dengan bar krom baru yang diilhamkan oleh Civic baharu; juga jalur besi jeriji dengan struktur sarang lebah dan jalur krom bar yang menawan. Bahagian hadapan dan belakang bumper juga telah di set profil kan, begitu juga dengan bahagian-spec V dengan trim lampu LED dan lampu kabus. Rim aloi 16 inci dua nada yang baharu, spoiler ducktail dengan lampu brek LED bersepadu dan lampu belakang LED.

Tiada perubahan untuk reka bentuk dalaman, tetapi material yang digunakan untuk kerusi tempat duduk adalah dari material fabrik gunmetal gelap (dengan jalur Honda Civic). Semua model kini adalah tanpa kunci dan hanya menekan Push Start Button untuk menghidupkan enjin, manakala untuk model V varian telah mempunyai Reverse kamera dengan pelbagai sudut.

Semua model mengekalkan enjin empat silinder 1.5 liter i-VTEC, yang dihubung dengan teknologi Earth Dreams CVT. Walaupun keluaran produk ini masih belum diumumkan, teknologi ini masih akan kekal sama pada 120 PS dan 145 Nm. Untuk pilihan keselamatan yang lebih baik daripada keluaran dahulu, semua model kini datang dengan sistem Vehicle Stability Assist (VSA), dan juga 6 airbag yang datang sahaja dalam Varian V dahulu.

Tempahan sudah diterima di Showroom Lee Motors Honda Alor Setar dan juga Sungai Petani yang disituasi di negeri Kedah.

 

Pendaftaran Keminatan

[contact-form-7 id=”2115″ title=”The New City Interest Form”]

Pendaftaran Keminatan

[contact-form-7 id=”2115″ title=”The New City Interest Form”]